tisdag 26 november 2019

Flaskpostens hemlighet

Flastpostens hemlighet av Ann Olerot är en övernaturlig bok för 9-12 år. Den är uppföljaren till Spökflickans hemlighet och Silvernyckels hemlighet. 

Boken handlar om Moa, Elias och Tess som har hittat en flaskpost med en mystisk gammal karta i. De tänker att det är en skattkarta och bestämmer sig för att försöka hitta skatten. Moa och Tess åker iväg för att möta upp Elias och ta sig ut på en skattjakt. Redan på tåget ser det en mamma och hennes son som tittar konstigt på dem och verkar nyfikna på deras karta. Skattjakten blir inte alls som de tänkt sig, det blir ett kusligt äventyr om vem det går att lita på och om det verkligen finns någon skatt. 

Jag läste den första boken i den här serien, Spökflickans hemlighet, när den kom ut i början av 2018. Det var en spännande bok tyckte jag men det blev aldrig av att jag läste del två, Silvernyckelns hemlighet. När jag fick den här boken Flaskpostens hemlighet, som är den tredje boken i serien bestämde jag mig för att läsa den även om jag missat en bok mellan. 

Flaskpostens hemlighet har en intressant och spännande handling. Men jag tycker att den ibland känns för orealistisk och att det händer saker utan att man förstår varför det händer. Kanske beror det på att jag inte läst den tidigare boken. Jag förstår inte riktigt hela handlingen. Men när den marknadsförs som fristående tänker jag att det borde gå att hänga med i handlingen ändå. 

Jag tycker också att dialogerna i boken känns orealistiska, de är inte skrivna som människor pratat. De känns krystade på något sätt och inte alls som man tänker sig att barn pratar med varandra. Språket kändes genom hela boken platt på något sätt och det gjorde att läsupplevelsen blev sämre trots att handlingen egentligen är spännande. 

Tyvärr imponerade inte Flaskpostens hemlighet på mig vilket var synd då det hade kunnat bli en bättre bok om språket hade varit mer livfullt och dialogerna mer realistiska. Det finns andra böcker i den här genren jag hellre skulle rekommendera er att läsa. 

Titel: Flaskpostens hemlighet
Författare: Ann Olerot
Förlag: Ordalaget bokförlag
Åldersgrupp: 9-12 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar