söndag 24 november 2019

Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång

Efter Konsten att bli en viol är Maja Willander tillbaka med en ny feelgoodroman. Den heter Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång och är en mysig bok med karaktärer att fästa sig vid. 

Nea jobbar på ett bibliotek och trovs bra med det. Där får hon omge sig av böcker och behöver inte prata med så många människor. Den enda hon kunnat anförtro sig till tidigare är cockerspanieln Charlotte Brontë som nyligen gick bort. Nea är väldigt ledsen för att hennes hund har dött och hennes chef råder henne att ta några veckors ledighet från jobbet för att bearbeta sorgen och gå i en sorgbearbetningsgrupp. Till en början är hon lite skeptiskt mot förslaget men hon går ändå på det första mötet med samtalsgruppen. Där träffar hon Bix och Ruben som öpnnar upp nya vägar för henne. 

När det kommer till vuxenböcker har jag kommit fram till att jag verkligen gillar mysiga feelgoodböcker. Jag läste Maja Willanders tidigare bok Konsten att bli en viol i början av det här året och den tyckte jag mycket om. Därför blev jag glad när jag såg att Maja Willander kommit ut med en ny bok. Samtalsgruppen för sorgbearbetning vis husjurs hädangång gjorde mig inte besviken. Det är en mysig bok som jag mår bra av att läsa och som jag hela tiden vill läsa vidare. Men samtidigt som den är lättsmält har den också ett djup. Boken handlar mycket om sorg efter ett husdjur och det är fint att läsa om. Jag har inte läst någon bok som handlar om något liknande och det gör boken unik. 

Samtidigt som boken handlar mycket om sorg är den också fylld med humor. Jag fnissade och log mycket när jag läste boken. Karaktärerna i boken är roliga att läsa om. De är helt vanliga människor som många kan känna igen sig i och det gillar jag. Man behöver inte vara en hjälte eller ha speciella egenskaper för att vara en intressant karaktär i en bok. Nea är en blyg person som inte haft så många vänner i sitt liv och på något sätt är det befriande att få läsa om en sådan person. I boken lär man känna karaktärerna väl och vill veta hur det ska gå för dem. 

Letar du efter en fin och underhållande feelgoodbok tycker jag verkligen att du ska läsa Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång.

Författare: Maja Willander
Förlag: Harper Collins Nordic
Åldersgrupp: vuxna
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar