tisdag 21 juli 2020

Räven som inte kunde hålla färgen

"Han rusa genom dörren. 
En pojke ropa då: 
'Åh, titta mamma, titta!
En räv men den är blå!' 
'En räv är röd,' sa mamman, '', 
'så sluta med ditt prat. 
Du är inte färdig ät upp din dyra mat.'"

I bilderboken Räven som inte kunde hålla färgen av Kari Melander och Magdalena Brunzell får vi möta räven Mickels som går runt i skogen och i staden på äventyr. Där händer allt möjligt som gör att han färgas blå, grön, gul, svart och till och med randig. Det är en bilderbok som jag skulle säga passar för barn 3-6 år och är skriven på rim. 

Det var en fin upplevelse att få läsa bilderboken Räven som inte kunde hålla färgen då det är en repetitiv berättelse där räven Mickels färgas till olika färger. Jag gillar att den är skriven på rim, det tror jag gör att den lämpar sig bra för högläsning. Dessutom är illustrationerna väldigt fint gjorda. Räven är fint illustrerad i sina olika färger och Mickels ansiktsuttryck ger en känsla för hur han känner sig vilket gör att barn som bläddrar i boken kan läsa berättelsen genom bilderna. 

Vill du läsa en fin bilderbok på rim för ett barn skulle jag absolut rekommendera Räven som inte kunde hålla färgen. Det är dessutom första delen i en planerad serie så framöver kommer fler böcker av Kari Melander!

Författare: Kari Melander
Illustratör: Magdalena Brunzell
Förlag: Solentro 
Åldersgrupp: 3-6 år
Köp: t.ex hos Adlibris eller Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar