lördag 24 juni 2017

Ingenting och allting - Boken vs filmen

Nicola Yoons hyllade ungdomsroman Ingenting och allting har blivit film och går just nu på bio. Boken och filmen handlar om 18-åriga Maddy som har en sjukdom som gör att hon inte kan lämna sitt hus. Hennes immunförsvar är så dåligt att hon måste skyddas från alla bakterier från omvärlden och de enda mänsikorna hon har träffat är sin mamma och sjuksköterska. Hela sitt liv har hon levt inom väggarna att sitt hus och hon fördriver tiden genom att plugga på distans och läsa böcker. En dag flyttar det in en ny familj i huset bredvid. Bland dem den svartklädde Olly som det är något speciellt med. Olly får Maddy att börja fundera på hur livet skulle vara om hon inte hade sin sjukdom och hon får för första gången uppleva den stora kärleken.

Filmatiseringen av den här boken var jättebra gjort utifrån boken tycker jag! Den hade med det mesta som var med i boken och jag fick samma känsla av både boken och filmen. Filmen hade bra skådespelare som passade sina roller och jag uppskattade verkligen filmen. Jag minns egentligen inte så mycket om vad jag tyckte om boken, så jag kan inte riktigt säga vilken jag tyckte var bäst. Men jag gillade verkligen filmen, den var härlig att titta på, bra gjord utifrån filmen, hade bra skådespelare och var en mysig film helt enkelt! Jag rekommenderar absolut att både läsa boken och se filmen!


4 kommentarer:

 1. Åh, vad kul att filmen var bra! Då måste jag ju nästan ta mig tid att se den, men jag är verkligen usel på att ta mig för att gå på bio... Brukar ofta sluta med att jag inte hinner, utan får vänta till DVD eller något istället..! Kul att den liknar boken mycket också!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vore roligt att se den som film!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Jag tyckte den var jättebra!

   Radera