lördag 17 juni 2017

Sommarläsning

Det är sommarlov och för mig betyder det lästid! Jag har massvis med böcker som ligger och väntar på att få bli lästa och idag tänkte jag dela med mig av dem till er!

Vi börjar med böckerna jag är mest sugen på och kommer att prioritera:

- Idag är allt av Nicola Yoon - Läser just nu! Jag vann den i en tävling på Bonnier Carlsens instagram i samband med att författarens tidigare bok kommer som film. Har kommit in i boken nu och den är annorlunda med bra!

- Spökflickan av Katarina Genar - Älskar Katarina Genar! Jag köpte den här på Gotland och tror att det blir en perfekt mysrysare för sommaren.

- Labyrintens hemlighet av Ritta Jacobsson - Även den köpt på Gotland och det verkar vara ett spännande sommalovsävenyr.

- Harry Potter och Den flammande bägaren av J.K Rowling - Fortsättningen på Harry Potter som jag ser fram emot att läsa eftersom arr det var ett tag sedan jag läste den förra boken i serien.

- After- När vi tvekade, När vi föll, För evigt - Jag läste nyligen första delen i den här serien och beställde därför resten av serien eftersom att jag älskade den! Tror att det blir perfekt läsning på semestern. Tror dock inte att jag kommer läsa hela serien under sommaren, men jag kommer absolut läsa den någon gång!

- Svarta damen av Hanna Blixt - Ett recensionsexemplar som jag ska försöka klämma in någonstans. Läste första delen i serien nyss, men jag kände för lite annan läsning innan jag fortsätter med del två.

Jag har också några böcker som jag vill läsa men inte känner mig jättesugen på just nu. Dem kommer såklart att bli lästa, men jag prioriterar nod dem i andra hand.

- En liten kärlekssång av Michelle Magorian - Jag läste God natt mister Tom av samma författare och älskade den! Den här boken kommer nog att passa bra som sommarläsning, men jag vill läsa lite andra böcker först.

- Pappersdockor av Anna Kajsa Hallgard - En lite äldre bok som jag köpte på Gotland. Den verkar bra, men lockar mig inte just nu.

- Den unga författarens verktygslåda av Ralph Fletcher - Den här handlar om skrivande och kan säkert ge många bra tips. Jag hoppas på att jag hinner med den i sommar.

- Längst inne i mitt huvud av Barbro Lindgren - Det här är en samling med dikter, prosastycken och sångtexter som jag har börjat läsa i och hade tänkt fortsätta med under sommaren. Egentligen behöver jag ju inte läsa hela boken från pärm till pärm, men jag vill inte missa någon dikt eftersom att de hör ihop.

- 12 minuter i Paris - Det här är en novellsamling som jag börjat läsa lite ur. Det är en spännande idé med att all noveller utspelar sig på samma plats, så jag kanske läser någon novell i taget under sommaren.

- Jag är Malala av Malala Yousafzai - Har länge velat läsa den här boken och fyndade den på bokrean i våras. Dock har den legat och samlat damm ett tag eftersom att den känns tung att komma igång med. Men någon gång ska jag läsa den.

Jag har också tre böcker på franska jag hade tänkt att läsa under sommaren för att underhålla språket.

- Les ténèbres avancent av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson - Nidstången på Franska!

- Le mystèrie dans le cinéma av Martin Widmark - Lassemaja och Biografmysieriet.

- Le journal d´Aurélie Laflamme av India Desjardins - En fransk bok som verkar vara som en dagbok.

Japp, jag har lite att läsa i sommar! Nyss läste jag Vitormen som har varit den bok jag såg fram emot mest den här sommaren. Sedan finns det en del böcker som kommer ut under sommaren som jag också vill läsa. Dessutom tänkte jag även läsa något på engelska under sommaren. Att jag kommer läsa under sommaren är i alla fall en sak som är säker!

1 kommentar:

  1. Jag skulle också vilja läsa mer av Magorian, för även jag tyckte mycket om "God natt mister Tom". "Jag är Malala" hag stått på min läs-lista ganska länge nu.
    Bra grej att läsa böcker du redan läst, fast på franska!

    SvaraRadera