måndag 19 juni 2017

Vetrinär Vims - valarnas hjälte

Veterinär Vims - valarnas hjälte är första delen i en bokserien för barn 6-9 år skriven av Tanja Matila. Boken är utgiven av Whip media och hittas på Adlibris eller Bokus.


När Ville Vims mamma, som var en berömd veterinär, dör får han ärva hennes magiska lexikon om hur man räddar sjuka djur i fara. Det strömmar in brev av folk som behöver hjälp. Ville bestämmer sig för att åka och rädda strandade valarna och det visar sig bli ett större äventyr än väntat. 

Det här är en lättläst bok som är enkelt att hänga med i och förstå. Den har fina illustrationer och ett roligt, lekande språk! En perfekt bok att sätta i händerna på vilken 6-9 åring som helst! 

Jag gillar att boken går rakt på sak och inte är för utdragen. Det tror jag gör att många barn lättare kommer igång med den här boken. Dessutom tycker jag att Tanja Matila har lyckats hitta en bra ton som passar för en spännande historia för barn. Berättelsen har ett passande språk för barn och det är spännande samtidigt som den här boken har något nytt. Jag har inte läst någon bok som liknar den här, utan Veterinär Vims - valarnas hjälte sticker ut i mängden. Man får följa med på en spännande resa och möta intressanta filurer. 

Extra roligt var det att läsa den här boken eftersom att den är skriven av en lokal författare som kommer från Eskilstuna precis som jag!

Jag skulle rekommendera Veterinär Vims - valarnas hjälte till alla barn mellan 6-9 år, i synnerhet de som vill läsa om djur och spänning. Perfekt sommarlovsläsning! Jag ger Veterinär Vims - valarna hjälte 4 av 5 ugglor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar