fredag 11 augusti 2017

Höstens utgivning

Det är augusti och det betyder att det snart är höst. Och höst betyder en massa bra bokutgivning. I det här inlägget har jag samlat de böcker jag är extra taggad på!

Bonnier Carlsen:
Hata Gustavsberg, Agnes Lindström - Tyckte den verkade intressant! Den handlar om en femtonårig tjej som kommer ut som lesbisk.

Mina smala axlars längan, Maria Frensborg - Först och främst, otroligt fint omslag och fin titel! Att den verkar handla om kärlek och vänskap gör det hela ännu bättre!

Sagasagor: Syskonsjuka, kämparglöd och en envis framtand, Josefine Sundström och Emma Göthner - Jag tyckte mycket om de tidigare böckerna om Saga och ser därför fram emot den här också. Sagasagor är fina vardagsnära berättelser att känna igen sig i och jag tror att den här boken kommer att vara lika bra.

Slottsmysteriet, Martin Widmark och Helena Willis - Ännu en bok om Lassemajas detektivbyrå. Jag älskade de böckerna när jag var yngre, men nu tycker jag att det börjar bli lite tjatigt. Det är liksom samma sak i varje bok, så vi får se om jag läser den här.

Wursten och Veganen, Åsa Asptjärn - Jag tyckte mycket om Åsa Asptjärns böcker om Emanuel, hon skriver väldigt roligt tycker jag. Wursten och Veganen verkar bra den också!

Sjörök, Viveca och Camilla Sten - Det här är andra delen i trilogin om Tuva och havsfolket. Första delen bestod både av övernaturligt och vardag, det hoppas jag den här boken också gör!

Maran, Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson - Nionde delen av PAX kommer oktober. Jag är oerhört taggad samtidigt som det känns lite tråkigt att serien snart är slut! Men det ska bli väääldigt spännande att få veta vad som händer!

PAX Målarbok - I samband med det nionde boksläppet ger de ut en målarbok där man kan lära sig att rita alla monster och väsen som är med i böckerna. Kul!

Gilla böcker/ Lilla piratförlaget:
Down under, Johan Ehn - Den här boken är redan utgiven tror jag. Men i alla fall är det Mats Strandbergs man som har skrivit den och jag vet många som har tipsat om den, så den får vara med ändå!

Den här veckan är min, Ingrid Olsson - Jag läste en del av Ingrid Olsson när jag var yngre och den här boken verkade också intressant!

Rabén&Sjögren:
Saker ingen ser, Anna Ahlund - Åhh! Längtar så efter den här boken, är säker på att den kommer vara underbar! Det är inte långt tills den släpps heller! Releasefesten 25 augusti blir nog en av månadens höjdpunkter!

Tonårstjejens dagbok, Daniela Auerbach och Lovisa Henoch - Gillar inte titeln riktigt men innehållet tilltalar mig. Boken verkar bestå av dagboktexter ur en tonårings liv!

För att väcka hon som drömmer, Johanna Nilsson - Väldigt fint omslag! Verkar också vara en sådan där bok som jag älskar, fylld av vardag, vänskap, kärlek och sorg!

Damaskus. Sölvesborg, Per Nilsson - Tror bara jag har läst någon bok av den här författaren. Den här verkar handla om två ungdomar från helt olika bakgrunder som finner varandra i en oväntad situation.

Harry Potter och Fången från Azkaban, J.K. Rowling, illustrerad utgåva - Har ju läst den här boken, men de illustrerade utgåvorna är ju otroligt fina!

Norra Latin, Sara Bergmark Elfgren - En av författarna till Engelforstrilogin solodebuterna. Jag har inte läst trilogin men tyckte ändå att den här boken lät intressant. Eller, jag vet inte alls vad den handlar om. Men jag vill läsa den ändå, okej?

Natur och Kultur:
Facit-Konsten att skriva krönikor, Patrik Lundberg - Intressant!

Allt som räknas, Ingrid Oveide Volden - Fint omslag och verkar vara en fin bok!

I mitt hjärta finns du kvar, Jennie Persson och Elin Lindell - Jag älskar ju Elin Lindells böcker om Jördis och den här boken verkade jättefin!

Det var böckerna jag längtar efter att få läsa i höst! Kankse fyndar jag några på Bokmässan! Vet du någon ytterligare bok som kommer i höst och som jag inte får missa? Kommentera!

2 kommentarer:

  1. "Eller, jag vet inte alls vad den handlar om. Men jag vill läsa den ändå, okej?" Hahaha är precis likadan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Det är faktiskt många böcker som jag egentligen inte vet vad de handlar om, men ändå har på min läslista! :)

      Radera