tisdag 1 augusti 2017

Läst i juli

Juli har varit en bra månad både när det gäller läsningen och för att jag har gjort så mycket roliga saker. Vi har varit på Mallorca och sedan vid sommarstugan och haft det mysigt! Jag har läst hela femton stycken böcker under månaden, det måste nästan vara ett rekord för mig!

Den första boken jag läste i juli läste jag på Mallorca. Det var När vi tvekade av Anna Todd som är den andra delen i Afterserien. Jag tyckte jättemycket om första delen, men jag fastande inte lika mycket i den här boken även om den också var bra. Jag tyckte att det var lite samma hela tiden. Men jag kommer nog ändå att fortsätta läsa de kommande böckerna för det är en väldigt bra serie!

När jag hade läst ut När vi tvekade läste jag Den unga författarens verktygslåda av Ralph Fletcher som är en bok med massor med tips på hur man kan bli bättre på att skriva. När jag hade läst den hade jag inget mer att läsa på semestern så jag lånade hem två e-böcker från biblioteket, nämligen Hemligt: Jördis hjärta Harry av Elin Lindell och första delen i Denise Rudbergs trilogi Sthlm Queens, Disa. Båda böckerna gick snabbt att läsa, men de var väldigt bra!

Hemma från Mallorca hade jag fått ett recensionsexemplar, David drömmer om Dracula av Johanna Glembo så den läste jag! En fin bilderbok om mardrömmar!

En dag var jag på biblioteket och där hittade jag andra delen i Sthlm Queens, Simone. Då blev jag jätteglad! Den lånade jag och läste ut samma kväll. Trilogin handlar om tre tjejer som är bästa kompisar och i varje bok får man följa en av dem. Mysiga böcker verkligen och jag längtar efter den tredje delen!

Sedan läste jag En liten kärleksång av Michelle Magorian. Jag läste Godnatt mister Tom av samma författare i våras och den gillade jag verkligen. Den här boken utspelade sig på en plats som fanns med i Godnatt mister Tom, det tyckte jag var roligt!

Nästa bok jag läste blev del två i trilogin Två systrar av Hanna Widell och Amanda Schulman. Den heter Flykten och jag gillade faktiskt den mer än den första boken i trilogin. I böckerna får man följa systrarna Alicia och Vanessa och böckerna är väldigt händelserika och spännande.

Därefter läste jag Henrik Fexeus bok De förlorade. Det är första delen i trilogin Den sista illusionen. Jag tyckte först inte att det hände så mycket i boken men när jag kom in i boken blev den mer spännande. Dock fastnade jag inte riktigt i boken, men jag är glad att jag fortsatte läsa den!

Fyr 137 av Ingelin Angerborn blev nästa bok jag läste. En väldigt spännande bok som är tredje delen i en trilogi. Boken handlar om Elvira, Meja och Bea som är på campingsemester när mystiska saker börjar hända. Jag läste också Barnen på Svartbäckens sanatorium av Janina Kastevik som även den var väldigt spännande. Den handlar om Saga som är hos sin farfar på sommarlovet och tillsammans med sin nyfunna vän Teo upptäcker de en gammal hemlighet i det övergivna sanatoriet.

En annan bok för mellanåldern som jag läste i juli var Anrop från inre rymden av Elin Lindell. Det är en novellsamling där alla noveller utspelar sig i vardagen hos olika ungdomar. Det handlar om den första kyssen och att ens bästa kompis inte vill var med en längre till exempel. Jag tyckte jättemycket om boken, den var väldigt fint skriven.

I juli har jag testat Nextory och där läste jag boken Tillsammans, Tillsammans: andra boken samt Tillsammans: tredje boken av Denise Rudberg. Jag har verkligen fastnat för hennes böcker och den här boken gillade jag verkligen. Vi får följa tre ungdomar, Alexander, Jakob och Theresa som har olika bakgrunder men träffas på en matlagningskurs och blir bra vänner. Egentligen hände det inte så mycket speciellt, men de var ändå underhållande att läsa!

I augusti hade jag tänkt att läsa lite fler böcker på Nextory och kanske läsa de följande delarna i Afterserien och Harry Potter. Augusti bjuder på den sista delen av sommarlovet, skolstart i gymnasiet och releasefest av Anna Ahlunds nya bok Saker ingen ser. Det kommer bli en spännande månad!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar