söndag 27 augusti 2017

Releasefest för Saker ingen ser

I fredags efter skoldagens slut åkte jag och min kompis Saga till Stockholm för att gå på Anna Ahlunds releasefest. Ett bra avslut på den första skolveckan! Klädtemat för releasefesten var att matcha bokens omslag så bra som möjligt så jag hade på mig en tröja i en av färgerna på omslaget av Saker ingen ser. Vi var i god tid i Stockholm så vi gick runt och kollade lite i området runt Norstedtshuset. Det var väldigt fint där! Sedan anslöt vi oss till den lilla skaran som stod och väntade utanför. Jag träffade Siri som har bokbloggen Sizzens blogg vilket var jätteroligt! Vi var några av dem första som var där så vi stod och hängde på låset. Vartefter kom det fler och fler, alla klädda i färgerna rosa, orange och gult. Sedan slogs dörren upp och Anna Ahlund stack ut huvudet och ropade: "Vilka vill gå på fest?!", vi jublade och släpptes in i lokalen. Anna kramade alla en efter en och vi hälsades välkomna. Vi slog oss ner vid borden runt en liten scen och fler och fler kända ansikten från instagram och bokbloggar syntes i folkvimlet. På bordet stod skålar uppdukade med salta pinnar, Maltesers och färggranna klubbor.

När alla kommit hälsade Annas förläggare oss välkomna och sedan tog Anna själv över på scenen. Hon tackade alla som varit med och stöttat henne och läste sedan ett stycke ur boken för oss. Det var väldigt fint att höra henne själv läsa upp en del ur boken! Sedan var det dags för quiz då man skulle vara två och två. Helst skulle man vara med någon man inte kände och som var minst tio år yngre eller äldre än en. Jag fick vara med en som satt vid mitt bord. Frågorna som ställdes var från karaktärerna i Saker ingen ser. Yodit och Johannes ställde frågor om målande, Sebastian om Håkan Hellström och lite så! Mycket musik och kultur. Tyvärr gick det inte så bra för oss, men det var kul och vi kunde några frågor!


Efter quizen köpte jag min förbeställda bok som var fint signerad av Anna Ahlund. Vi åt kakor och minglade runt lite! Det var jätteroligt att träffa andra bokbloggare som Johanna på Sincerely Johanna, Prickiga Paula och Siri, men också instagramvänner! Jag pratade lite med Anna Arvidsson som har skrivit Ordbrodösen och är en av Anna Ahlunds skrivkompisar. Det var jätteroligt att träffa henne! När min kompis Saga skulle betala sin bok stod Anna Jakobson Lund och tog betalt. Hon sa att man kunde jämföra böcker med droger, de är beroendeframkallande. Hon menade också att då var det författarna som är drogtillverkarna, bokbloggarna som är knarklangarna och läsarna som är narkomanerna. Det tyckte jag var lite kul!Fantastiska Anna Ahlund!

Anna Arvidsson!


Vi hade en underbar kväll på Riddarholmen, då vi träffade många fantastiska människor! Efter det här kommer jag leva i ett lyckorus ett tag framöver. Anna är en så härlig person som sprider så mycket glädje omkring sig och jag är så glad att jag fick vara med och fira henne!

3 kommentarer: