tisdag 29 augusti 2017

Snart dags för bokmässan!

Nu är det bara en månad kvar tills det är dags för bokmässan! Jag är så himla taggad! Bokmässan förra året var "the time of my life"! Jag levde i en lyckbubbla hela helgen och träffade så många härliga människor! Jag vet att det har varit en stor debatt om bokmässan eftersom att några av utställarna har väldigt dåliga åsikter och ändå får ställa ut. Jag har egentligen inte så bra koll på allt det här, men jag vet att det är många både författare och besökare som valt att inte åka på bokmässan i år på grund av detta. Jag kommer att åka till bokmässan eftersom att det finns så många andra utställare och människor där med goda värderingar som man kan ägna sin tid åt, men jag förstår verkligen de som väljer att bojkotta mässan. Man ska inte behöva gå runt och vara rädd.

En bild från bokmässan förra året!
Men nu till det roliga! Jag åker till bokmässan på fredag eftermiddag och går på mässan lördag och söndag. Min mamma är redan i Göteborg på bokmässan med jobbet torsdag och fredag så jag möter henne där. Den lyckosten har börjat jobba på bibliotek och får då åka på bokmässan under arbetstid. Mina planer för mässan är att försöka lyssna på spännande samtal, gå runt bland montrarna och köpa lite böcker. Jag skulle också vilja träffa några av er andra bokbloggare, så ni får gärna berätta om ni ska dit och ge mig tips på om det är något bloggmingel eller så! Jag har laddat ner bokmässanappen genom den skapat en lång lista med samtal som jag vill lyssna på och de tänkte jag berätta om nu! 


På lördagen har jag många samtal jag gärna vill gå på. Klockan 10.00 är det ett samtal om Ulf Stark som gick bort nyligen. 10.30 pratar Ann-Helén Laestadius med flera om Pop art Sapmi. 11.00 är det ett seminarie som kallas Livet kan börja: på gränsen mellan ung och vuxen. Kl. 11.30 pratar bland andra Ann-Helén Laestadius om litteratur i gränsländer och 12.30 kan man lyssna på ett samtal med Ann Marie Körling och den nya läsambassadören. Ett seminarium jag verkligen inte vill missa under lördagen är Nionde boken om Pax är här - Maran där Ingela Korsell och Henrik Jonsson ska berätta om Pax helt enkelt. Jag älskar ju Pax så det samtalet får jag inte missa! Jag ska också försöka hinna med Patrik Lundbergs skrivarskola kl. 16 som jag tror kan bli intressant.

På söndagen vill jag gärna lyssna på samtalet Bakom mysteriet där Ingela Korsell, Ingelin Angerborn och Malin Stehn medverkar. Klockan 11 finns det även ett seminarium som handlar om Astrid Lindgren. Ann-Helén Laestadius har två seminarium under dagen, det första heter Osynliga rötter och det andra verkar handla om att flytta en stad. Kl. 12 är det ett SKAM-seminarium med bland andra Johanna Lindbäck och 15.20 kan man möta Katrina von Bredow. Säker kommer det att dyka upp fler andra saker jag också vill gå på och jag kommer nog heller inte hinna med allt. Men det här är det jag är extra taggad på!

Ni som har turen att vara där på torsdagen och fredagen ska få några tips av mig. På torsdagen kl. 11.30 har Henrik Jonsson och flera andra illustratörer ritbattle på Ung scen. Kl. 15.00 samma dag kan man vara med när den nya läsambassadören presenteras. På fredagen kan du lyssna på författaren Anna Arvidsson som har skrivit Ordbrodösen kl. 10.30. Kapitelböcker i ett visuellt tidevarv heter ett seminarium som är kl. 14 på fredagen. 15.30 kan du möta författarna som har bokpodden Bladen brinner. Ett seminarium man inte får missa om man älskar Pax är Fenomenet Pax som är kl. 16 på fredagen. Det skulle jag gärna gå på om jag var där!

Det var mina planer och tips inför bokmässan. Lämna gärna en kommentar om du också ska dit och tipsa mig om det är något jag har missat som händer på mässan!

6 kommentarer:

 1. Jag ska dit! Eller högst antagligen. På fredag och lördag isåfall :) vill supergärna träffas, men har ingen koll på om det ordnas något specifikt bloggmingel :S ser framemot alla Pax-grejer, Anna Ahlund, Anna Arvidsson, Jennifer Niven, Anna Jacobsson Lund, Christina Lindström och Frances Hardinge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Vad kul! Vi måste ses då! Jag missar nog tyvärr lite grejer som är på fredagen, men det händer mycket kul på mässan! :)

   Radera
 2. Jag blir riktigt avundsjuk. Jag har bara varit där en gång, men det var verkligen en upplevelse.

  Bry dig inte om bojkotter och sånt. Åk dit och ha det riktigt roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bokmässan är en fantastisk upplevelse! Jag åker och stödjer de med goda åsikter men förstår att man väljer att bojkotta. Ser verkligen fram emot mässan!

   Radera
 3. Nu börjar man verkligen räkna ner dagarna! Även i år kommer det att vara så mycket bra seminarium att gå på, så det blir svårt att välja :) På fredagen är det bokfrukost för bloggare vet jag, men vet inte hur det är på lördagen.

  /Sandra på Bokkoll.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte långt kvar! Så kul! Synd att jag inte är där på fredagen, annars hade jag gärna gått på bloggfrukosten! Hoppas det är något med på lördagen för bloggare!

   Radera