söndag 9 juni 2019

Podcast-tips

Jag älskar att lyssna på podcasts när jag går till skolan, städar eller ritar i min bullet journal. På sommaren är podcasts ett perfekt sällskap i hängmattan eller på stranden. Därför tänkte jag idag tipsa om mina favoritpodcasts som är bokrelaterade.

Barnbokspodden drivs av Sanna Larén och Johanna Svensson. I podden pratar de om barnböcker på ett intressant sätt. Varje avsnitt har ett specifikt tema och de pratar om varsin bok som har med temat att göra. Hittills har de pratat om böcker från barndomen, deckare, skolan, vampyrer och superhjältar. Jag har fått många bra boktips från podden och också kommit att tänka på nya saker om böcker jag redan läst tack vare Barnbokspodden. Ett riktigt bra tips till dig som gillar barn och ungdomsböcker!

Mellan raderna är en podd som görs av Karin Jidhe och Jeanette Öhman. De pratar om böckerna de läser och diskuterar också olika samhällsfrågor och andra saker som är aktuella. Jag tycker att det är spännande att höra deras tankar om olika böcker och lär mig alltid något nytt av att lyssna på deras podd.

En ny podcast som jag verkligen gillar är Bokhörnan som görs av två tjejer som heter Lisa och Moa. De pratar om en ungdomsbok i varje avsnitt och har ett väldigt bra upplägg. De läser lite ur boken och pratar sedan om vad boken handlar om och tar upp olika frågor som tas upp i boken. Jag tycker mycket om podden och tycker absolut att ni ska lyssna på den!

En förbannad podd görs av Katarina Stenskytt och Sofia Jonsson. I sina poddavsintt pratar de om böcker de har läst och saker de är förbannade på. Jag tycker att de är roliga att lyssna på och får alltid många bra boktips!

Johanna Devaliant och Nina De Geer har en podcast som heter Debutera eller dö och de båda kämpar för att bli utgivna. I varje avsnitt träffar de en författare eller någon annan ur branschen och pratar om böcker, att bli utgiven och hur man kan gå tillväga. Det är väldigt intressant!

Vad vi pratar om när vi pratar om böcker är youtubeprogrammet som nu också blivit podd. Där träffas författare och bokbloggar för att samtala om en viss bok och ge boktips. De har ett intressant innehåll, spännande diskussioner och många bra boktips. Vad vi pratar om när vi pratar om böcker är ett välgjort program som fungerar både på Youtube och som podd.

En ny podd jag gillar är Pocketpodden! Den görs av Bonnierförlagens Älska pocket med Lisa Tallroth som programledare. Podden handlar om nyutkomna pocketböcker och innehåller intressanta intervjuer med författare och boktips från redaktörer. Det hade varit roligt att få boktips även från andra förlag än Bonnierförlagen men såklart förstår jag att de vill marknadsföra sina egna böcker. Det är i alla fall en riktigt bra podd som ger läslust!

För att få bokmässan levande året runt har Bokmässepodden startats. Den görs av Kerstin Önnebo som intervjuar olika författare om deras böcker. Dessutom får man information om vad som händer på Bokmässan i Göteborg i höst.


Brukar du lyssna på bokpoddar? Vilka är dina favoriter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar