torsdag 20 juni 2019

Sjöbodsblues

På sommaren älskar jag att läsa feel good och Sjöbodsblues av Sara H. Olsson är en riktig pärla! 

Fyra kvinnor i Tradviken. Ellen har semester och lägligt nog får hon låna sin exmans sommarhus i Tradviken. Hon ser fram emot några härliga sommarveckor på stranden fyllda med många aktiviteter. Men den lilla staden är inte riktigt vad hon tänkt sig. Gatorna är tomma på folk och det finns inte ens en mataffär eller glasskiosk att besöka. Birgitta blev Fröken Sverige 1983 men sedan dess har livet bara dalat. Hon sitter ensam i sitt hus dagarna i ända och försöker att inte tänka på hur stor hennes kropp blivit sedan hennes man lämnade henne. Tess är ung och inte som alla andra. Alla hennes kompisar från gymnasiet har lämnat Tradviken och gett sig ut i världen men Tess trivs bra därhemma. Tess bästa vän är åttiofemåriga Signe. En gammal dam som lever ensam med sin katt och behöver hjälp av Tess med olika saker. Allt från dammsugare till att stoppa stora förändringar som sker i Tradvikens idyll. Under några sommarveckor möts Ellen, Birgitta, Tess och Signe och mycket hinner hända!

Att få läsa en bok skriven ur fyra kvinnors perspektiv är fantastiskt! Till en början kunde det vara lite svårt att hålla reda på vem som var vem, men ju längre in i boken jag kom desto bättre lärde jag känna de olika karaktärerna. Jag gillar verkligen att jag som läsare av Sjöbodsblues får möta fyra olika kvinnor i olika åldrar. Det gör att boken kan passa för fler, jag tänker att alla från 15 år kan ha behållning av den. Oavsett hur gammal man är finns det något att känna igen sig i. Relationerna mellan Ellen, Birgitta, Tess och Signe är intressanta att läsa om. De känns trovärdiga och jag gillar verkligen att boken handlar om alla fyra. Det är också fint att läsa om vänskap över generationsgränserna. 

Sommarkänslan spred sig verkligen i hela kroppen när jag läste den här boken. Miljön, handlingen och händelserna ger boken en mysig stämning som gör att den passar utmärkt att läsa under sommaren. Jag älskar att läsa feel good under sommaren och Sjöbodsblues var verkligen perfekt. Den är lättsmält och enkel att ta till sig. Det händer inte så mycket utan boken styrka är som jag tidigare skrivit om relationerna mellan karaktärerna. Gillar man handlingsdrivna böcker ska man inte välja den här. Men om man söker en lättillgänglig och mysig bok att läsa i sommar är Sjöbodsblues ett tips! 

Titel: Sjöbodsblues
Författare: Sara H. Olsson
Förlag: Bokfabriken
Köp: t.ex hos Adlibris eller Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar