torsdag 27 juni 2019

Tellusskolan - Den dolda sanningen

För ett tag sedan fick jag testläsa Emma Fäldts manus till det som skulle bli boken Tellusskolan – Den dolda sanningen. Nu är boken äntligen här! Jag älskar att testläsa manus till böcker och ge min input till berättelsen och förslag till förbättringar. I framtiden hoppas jag att få jobba på bokförlag och göra just det. Extra roligt är det att testläsa böcker jag verkligen tycker om och så var det med Tellusskolan – Den dolda sanningen

Boken handlar om Alicia och Noah som går på Tellusskolan och ska skriva om skolans 100-årsjubileum i skoltidiningen. Det börjar hända mystiska saker på skolan. Plötsligt börjar det brinna i bildsalen och varför går klockan i biblioteket alltid fem minuter för sent? Alicia och Noah förstår snart att stora hemligheter finns på skolan och de måste skynda sig att ta reda på sanningen. Det hela utvecklar sig till ett spännande äventyr och det handlar både om historia, arkitektur, hemligheter och mod. 

Tellusskolan – Den dolda sanningen av Emma Fäldt är en riktigt spännande bok för mellanåldern som jag vill rekommendera till alla från 9 år ungefär. Den är unik i sitt slag på flera olika sätt. Boken handlar mycket om arkitektur vilket gör att man lär sig saker genom att läsa boken. Dessutom tycker jag att det är spännande att det hela börjar i ett uppdrag för skoltidningen. Många böcker i den här genren är väldigt lika varandra till handlingen men den här boken har ett nytt och annorlunda grepp vilket jag uppskattar mycket!

Men boken är inte bara spännande och actionfylld. Den handlar också mycket om relationen mellan de olika karaktärerna. Jag gillar verkligen att läsa om Alicia och Noahs vänskap och tycker att karaktärerna känns verkliga. Dessutom får man läsa om Alicia och Noahs liv hemma och det ger boken ett extra lager av sorg och vardag. 


Vill du ha en spännande bok att läsa i sommar tycker jag absolut att du ska läsa Tellusskolan – Den dolda sanningen av Emma Fäldt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar