lördag 25 januari 2020

Framtidsfabriken - Balkongfallet

NA förlag ger ut många fina bilderböcker. En av dem heter Framtidsfabriken - Balkongfallet och är skriven av Maria Norberg och illustrerad av Ingrid Skåre. Det är en bilderbok med lite mer text som riktar sig till barn 6-9 år. 

Boken handlar om Karin som ska börja på en ny skola som heter Framtidsfabriken. Första dagen i den nya skolan får de ett uppdrag att skapa en uppfinning som ska lösa ett vardagsproblem. Karin brukar alltid glömma sin skolväska så att hennes mamma måste kasta ner den från balkongen men nu ska hon komma på en uppfinning som ska göra detta enklare. 

Framtidsfabriken - Balkongfallet är en bok som är rolig och underhållande att läsa samtidigt som man lär sig saker. Det är en spännande berättelse som samtidigt är informativ och sprider kunskap. Framtidsfabriken är en spännande miljö att läsa om och boken handlar om teknik och uppfinningar likväl som vänskap och vardag. 

Jag gillar verkligen formatet på NA förlags bilderböcker. Det är både mycket text och bilder över hela uppslagen vilket gör att böckerna passar för lite äldre barn än bilderböcker vanligtvis brukar rikta sig till. Dessutom fungerar de bra att läsa högt. 

Titel: Framtidsfabriken - Balkongfallet
Författare: Maria Norberg
Illustratör: Ingrid Skåre
Förlag: NA förlag
Åldersgrupp enligt mig: 6-9 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus och din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar