torsdag 10 januari 2019

Min Bullet journal

I julklapp fick jag en bullet journal som jag hade önskat mig inför 2019. En bullet journal är för er som inte vet som en anteckningsbok med prickade sidor som man fyller med vad man själv vill. Många har det som en kalender och ritar då upp den som en kalender. Man kan ha olika typer av uppslag där man fyller i lite olika saker. Jag kommer att ha min bullet journal som en läsdagbok där jag fyller i vilka böcker jag läser och lite andra bokrelaterade saker. Under jullovet har jag suttit och pysslat mycket med min bullet journal och jag tycker det är så kul. Nu tänkte jag visa er lite hur den ser ut!

På ett uppslag i början har jag ritat upp en bokhylla där jag har ritat in böcker som jag vill läsa. Jag tycker att det är ett så fint sätt att göra sin läslista på. De böckerna som är färglagda är böckerna som jag har läst och tanken är att jag ska fylla i böckerna vartefter jag har läst dem. Jag har också lite mer plats att rita upp fler böcker. På sidan bredvid har jag ett citat som Astrid Lindgren har sagt, jag är inte jättenöjd med hur det blev, men det var ju ett av mina första sidor så det gör inte så mycket. 


Sedan har jag mitt läsmål på Goodreads för 2019. Jag har ritat böcker som jag ska fylla i en efter en när jag har läst fem böcker så att jag ser hur långt jag har kommit. På sidan bredvid har jag en sida med vårens utgivning. Där har jag ritat upp små boxar för månaderna januari till maj och i dem står titlarna på böcker som kommer ut under de här månaderna som jag är sugen på att läsa. Sidan med vårens utgivning är jag riktigt nöjd med!


Jag har tänkt att jag ska ha en framsida för varje månad där jag får vara lite mer kreativ och rita lite mer. För januari har jag först gjort ett citat på ena sidan och på den andra sidan står det januari med massor av snöflingor runt. Mitt tema för januari är snöflingor och det kommer ni att se att det återkommer under resten av månaden. 


På nästa uppslag har jag först en Reading tracker där jag fyller i hur många sidor jag läser varje dag under månaden. När jag skriver det här är det fjärde januari och jag har därför inte hunnit fylla i så mycket än. Men jag tycker att det kan vara roligt att se hur mycket man läser. På sidan bredvid börjar mina lästa böcker för månaden. Även här finns lite snöflingor och jag har ritat upp som boxar där jag ska skriva i böckerna jag läser. Jag skriver upp titeln på boken, författaren, datumet jag läste ut boken och ibland en liten kommentar. 


På de följande sidorna ska jag fortsätta göra boxar där jag kan fylla i böckerna jag läser men jag gör de lite varefter eftersom att jag inte vet hur många böcker jag läser under månaderna. Min tanke är att jag ibland ska ha något fint citat om böcker eller någon fin bild som bryter av ibland. Jag tänker att det skulle vara roligt att ha något citat som jag har gillat från någon av böckerna jag läst under månaden. I slutet av varje månad tänkte jag att det skulle vara roligt att rita upp som en bokhög av alla böcker jag läst under månaden. 

Jag tycker det är så kul att hålla på med min bullet journal, tänka på hur jag ska lägga upp den härnäst och titta på videor där man får se andras buller journals. Skulle ni vilja att jag gör ett sådant här inlägg där jag visar upp min bullet journal lite dåd och då? Jag tyckte att det var jätteroligt! Och ni får gärna kommentera om ni har något förslag på vad jag skulle kunna ha med i min bullet journal!

4 kommentarer:

  1. Ser roligt ut och vad fint det blir! :)

    SvaraRadera
  2. Wow vad fin! Och så roligt det verkar också skulle nog göra en själv om jag inte läste så himla lite nuförtiden ....

    SvaraRadera