tisdag 22 januari 2019

10 olästa böcker jag har i min bokhylla

Jag är en sådan som ofta läser böckerna jag har köpt eller fått ganska direkt innan jag ställer in dem i bokhyllan. Jag tycker att det annars känns som att jag annars glömmer bort att jag har böckerna och så blir de inte lästa. Men jag har några böcker i bokhyllan som jag inte har läst eftersom att jag inte varit sugen på dem när jag har fått eller köpt dem och i det här inlägget tänkte jag berätta lite om några av dem. Så kanske ni kan hjälp mig om de är värda att ha kvar och läsa eller så kanske jag ska rensa ut dem. Jag flyttar ju också snart så då kan det ju vara bra att rensa ut några böcker som jag ändå inte kommer att läsa. 

Före och efter Klea av Jesper Danielsson är en av de olästa böckerna jag har i bokhyllan. Den tror jag att jag vann någon gång i en tävling och sedan har det bara inte blivit av att jag läst den. Det är en mellanåldersbok som verkar ganska spännande. Har någon av er läst den? Tycker ni att jag ska ta tag i den?

Skriva poesi av Mats Söderlund tror jag att jag fick för att jag prenumererar på tidningen Skriva. Den verkar bra och som att den innehåller många bra tips så jag kanske borde läsa den snart!

Half bad: Ondskans son av Sally Green fick jag av en kompis när jag fyllde år. Det är en av hennes favoritböcker och jag har också hört många som tyckt om den. Jag tror att det är en fantasybok och jag brukar ju inte riktigt gilla den typen av böcker så det är nog därför jag har dragit mig för att läsa den.

Samlade dikter av Edith Södergran fick jag i present av en annan kompis. Jag har länge velat läsa den men inte riktigt vetat hur jag ska ta an mig den. När Molly Sandén tonsatte en av dikterna ur den i programmet Helt lyriskt blev jag ännu mer sugen på den. Men som jag skrev i mitt inlägg om Helt lyriskt och att läsa poesi har jag lite svårt att veta hur jag ska göra det. Om jag ska läsa en diktsamling från pärm till pärm eller plocka upp den lite då och då. Jag får nog ta mig an Samlade dikter som ett långvarigt projekt och läsa ur den lite då och då. Kanske blir det något jag gör i sommar.

Den nya dagen gryr av Johan Svedjedal är även det en bok jag fått i födelsedagspresent för något år sedan men inte läst. Anledningen till att den här boken inte blivit läst är nog att den är så tjock och tung, jag brukar använda den som träningsredskap ibland, haha. Men jag tror nog att den kan vara bra och intressant. 

Gökungen av Frances Hardin fick jag på någon grej på biblioteket för ett tag sedan. Men jag tycker den verkar lite läskig så jag har inte läst den än. Vi kanske skulle läsa den som nästa bok i min bokcirkel och det är ju bra för då får jag den läst!

I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell har jag tagit över från mamma. Den vill jag gärna läsa men jag tycker den verkar så sorglig och jobbig att läsa så det har inte blivit av. Men jag tror verkligen att jag skulle gilla den. 

Unga kvinnor av Louisa May Alcott köpte jag på bokrean för några år sedan. Jag började läsa den då men tyckte att den kändes lite tråkig så jag läste aldrig ut den. Min lillebror läste de i skolan och tyckte också att den var lite seg. Men det är ju en klassiker som ändå verkar intressant ändå. 


Miniatyrmakaren av Jessie Burton köpte jag på bokmässan första gången jag var där och den har inte blivit läst sedan dess. Jag tycker att handlingen verkar intressant men jag vet inte riktigt om det är min typ av bok. Så vi får se om den blir läst. 

Mitt perfekta liv av Sarah Dessen köpte jag på bokrean för jättelänge sedan. Jag började läsa den men fastande inte riktigt för den så jag läste aldrig ut den. Men vem vet, kanske kommer jag att gilla den nu? 

Om du har läst någon av de här böckerna får du gärna lämna en kommentar och berätta vad du tyckte om den. Kanske finns det någon pärla bland de här böckerna som jag verkligen borde läsa?

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte väldigt mycket om Gökungen, som inte är så väldigt läskig utan mest spännande - men däremot faller den nog under begreppet fantasybok!
  Half Bad tyckte jag var ganska illa skriven, men det behöver ju inte betyda att du håller med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att Gökungen inte är läskig! Ska läsa den snart!

   Radera
 2. Tyckte mycket om "I taket lyser stjärnorna"! Den är dessutom filmatiserad.

  SvaraRadera
 3. Mitt perfekta borde du verkligen läsa! Jag älskar Sarah Dessen :)

  SvaraRadera