torsdag 17 januari 2019

Livet i Mumindalen

En av böckerna jag plöjde under jullovet var Livet i Mumindalen av Philip Ardagh och Frank Cottrel-Boyce. Det är en stor bok på över 300 sidor som innehåller allt du behöver veta om Mumindalen och de olika figurerna som finns där. Boken är fylld av fakta om alla olika figurer som finns i Mumindalen, musiken i Mumindalen, magin i Mumindalen, hur ett år ser ut för muminfamiljen, fakta om Tove Jansson och mycket mer. 

Jag har tidigare bara läst en av Muminböckerna så det var roligt att läsa den här boken lära känna de olika karaktärerna bättre. Jag gillar verkligen konceptet i den här boken och att det är som en faktabok fast om de här påhittade varelserna. Jag lärde mig verkligen massor om Mumindalen och de olika karaktärerna i böckerna och blev så sugen på att läsa muminböckerna efter att ha läst den här boken. Jag tror också att det faktiskt var bra att läsa Livet i Mumindalen innan jag läser böckerna om mumintrollen eftersom att jag då har lite mer kunskap om de olika karaktärerna innan jag läser böckerna. 

Något jag också gillar med boken är de fantastiska illustrationerna som finns på varje sida. Det gör boken vacker och ännu mer intressant. Dessutom är boken fylld av små citat som knyter an till det som kapitlet handlar om. Det tycker jag om! Jag tror att både barn och vuxna skulle gilla den här boken och det är verkligen en fin bok som pryder bokhyllan. Perfekt att ge bort som present till någon som gillar mumin.

En del av boken handlar om Tove Jansson och hennes liv. Det tyckte jag var väldigt intressant att läsa. Hon är en häftig person och det var spännande att läsa om hur hon kom på mumintrollen och de andra karaktärerna. 

Så till den som har läst Muminböckerna och gillar dem eller för den som är sugen på att börja läsa böckerna om mumintrollen rekommenderar jag verkligen Livet i Mumindalen! En perfekt bok att nörda ner sig i och lära sig massor om allt som händer i Mumindalen.

Titel: Livet i Mumindalen
Författare: Philip Ardagh och Frank Cottrel-Boyce
Åldersgrupp: alla åldrar 
Förlag: Bonnier Carlsen
Köp: t.ex hos Adlibris eller Bokus

1 kommentar:

  1. Vilken bra och rolig idé att ge ut en faktabok om Mumindalen! Kul förresten att det är två brittiska författare som tagit sig an projektet.

    SvaraRadera