lördag 7 mars 2020

Den andra filmen om Lara Jean

Jag älskar författaren Jenny Hans trilogi om Lara Jean som ges ut på svenska av Lavender Lit och består av Till alla killar jag har gillat, P.S. Jag gillar dig fortfarande och Nu och för alltid, Lara Jean. De handlar om Lara Jean som går på high school. Hon är inte riktigt som alla andra utan gillar att vara hemma med sin pappa och sina systrar, baka och läsa. Hon har skrivit brev till alla killar hon någonsin gillat som ett sätt att försöka komma över dem och lagt dem i en ask. I den första boken är breven spårlöst borta och det visar sig att breven blivit skickade till killarna vilket leder till saker börjar förändras i Lara Jeans liv. Nu har den första och andra boken filmatiserats. Den första filmen kom på Netflix i augusti 2018, jag såg den samma dag som den släpptes och totalälskade den. Efter det har jag sett filmen flera gånger. Nu i februari kom den andra filmen och jag såg den tillsammans med några kompisar som också hade sett och gillat den första filmen. 

Jag kommer inte berätta så mycket om vad filmen handlar om eftersom jag inte vill spoila handlingen för dem som inte sett första filmen eller läst böckerna. Jag och mina kompisar såg filmen under sportlovet och det var en perfekt lovaktivitet. Jag hade bakat chocolate chip cookies som Lara Jean ofta bakar. Det är verkligen bra att se filmen tillsammans med andra eftersom man då kan kommentera det som händer i filmen och reagera på det tillsammans. 

Den andra filmen var lika fin och mysig som den första. Jag hade glömt bort lite av handlingen från boken men det gjorde inget, då blev jag bara positivt överraskad. Skådespelarna är fantastiska och passar superbra för sina roller. Det är också en väldigt engagerande handling och vid flera tillfällen skrek jag och mina kompisar rätt ut både av lycka och förtvivlan. 

Efter att ha sett filmen vet jag att jag kommer se de båda filmerna flera gånger igen. De är nog några av mina absoluta favoritfilmer! Jag tror också att jag vill läsa om böckerna på engelska. Jag såg också att Amanda Rach Lee som håller på med bullet journaling på Youtube hade inspirerats av den första filmen i sin bullet journal. Självklart fick böckerna och filmerna om Lara Jean och Amanda Rach Lee bli min inspiration för mars månad i min bullet journal! 

Har du inte läst eller sett filmerna om Lara Jean tycker jag absolut att du ska göra det! Du kommer inte bli besviken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar