söndag 1 mars 2020

Läst i februari

Årets andra månad har bara swishat förbi och det har varit en månad fylld av skolarbete, sportlov och Melodifestivalen. Jag har också varit i Stockholm och pratat bokbloggande på Lidingö stadsbibliotek. Nu har det blivit dags att summera månadens läsning. 

Ilon Wikland - Ett konstnärsliv av Enno Tammer var den första boken jag läste under månaden. Det är en välskriven biografi om Ilon Wikland som är en av mina favoritillustratörer. Riktigt roligt att få veta mer om hennes liv!

Allt jag vet om kärlek av Katja Timgren är en fantastisk ungdomsbok. Det är en vacker och smärtsam berättelse som är otroligt fint skriven. 

Bokhunden Edgar blir hjälte av Ingrid Jönsson och Anna Westin är den fjärde boken om bokhunden Edgar. Även den en fin och spännande berättelse för barn. 

Bojan och ambulansen av Johan Anderblad och Filippa Widlund fick jag hemskickad fint signerad av Johan. Jag läste den direkt och precis som de tidigare böckerna om Bojan är det en fin bilderbok som blandar fakta med en spännande berättelse. 

Sonjas verkstad - Frökens Amazon av Ingrid Jönsson och Sanna Fröjd är den första boken i en ny lättläst serie för 6-9 åringar. Jag gillade både karaktärerna och berättelsen. 

Sånger från hjärtat av Kaisie West blev jag sugen på att läsa när jag såg att Lavender Lit skulle ge ut den. Jag är så glad att jag läste den under februari för det är en superfin och mysig ungomsbok precis i min smak!

Denna dagen, ett liv av Jens Andersen är en biografi om Astrid Lindgren som jag länge velat läsa. Nu tog jag mig äntligen tiden och lyssnade på den som ljudbok. Det har varit väldigt intressant att lyssna på boken och jag blir mer och mer fashinerad av Astrid Lindgren som person ju mer jag lär mig om henne. Jag rekommenderar verkligen den här boken!

Körsbärsprinsen av Sofia Dorotea Svensson och Mikaela Norlund är en bilderbok för 6-9 åringar. Det är som en modernare saga skulle man kunna säga och den har fina illustrationer. 

Det pyttelilla spöket och den stora längtan av Brita Stal och Nikki Schmidt är också det en fin bilderbok med lite mer text vilket gör att den passar bra för barn 6-9 år. Det är en saga som tar upp klimatförändringarna på ett enkelt sätt vilket gör att barn kan lära sig saker samtidigt som de får ta del av en spännande berättelse. 

Månbåten av Ingrid Jönsson är en ny ungdomsbok. Jag har älskat allt jag läst av Ingrid Jönsson och den här boken var inget undantag. Det är en spännande berättelse som utspelar sig i Mocambique och handlar om en afrikansk tjej och en svensk tjej. Mer om boken i en kommande recension. 

Inte min dickpick av Linda Skugge är också det en ny ungdomsbok. Jag ville såklart läsa den då jag hört mycket gott om Linda Skugges böcker och älskar böcker för ungdomar. Det var en medryckande berättelse som var lättläst. Dock blev den lite för mycket för mig, tyvärr. Kommer även recensera den snart. 

Ändå en bra läsmånad! I mars hoppas jag hinna läsa fler av de böcker jag har här hemma! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar