måndag 1 maj 2017

Läst i april

April var ingen bra läsmånad för mig. Istället spenderades tiden till läxläsning, dans och skola och trots ett påsklov läste jag bara sex stycken böcker. Eller bara och bara, det är väl helt okej egentligen. Men jag har inte känt att jag har haft så bra läsflow, jag har påbörjat en del böcker som jag inte gillat och när jag väl kommit in i en bok har jag inte haft tid att läsa. Men, men, snart är det sommarlov och då ska jag läsa massor! Vi sätter igång att summera läsningen för april!

Först och främst läste jag den tredje Harry Potter-boken, Harry Potter och Fången från Azkaban, av J.K Rowling. Den var bra och spännande! Jag har verkligen kommit in i ett Harry Potter-stadie, vilket är kul! Jag ska nog fortsätta med nästa del snart!

Omslagsbild: Godnatt Mister TomSedan, på påsklovet, läste jag God natt Mister Tom, av Michelle Magorian som är en riktig klassiker. Den överträffade verkligen mina förväntningar, jag tyckte mycket om den! Om du vill veta mer om boken kan du kolla in min recension. Men den handlar i alla fall om en pojke i England som under andra världskriget blir evakuerad till landsbygden. Jag tyckte att det var en jättefin berättelse som verkligen berörde!

Därefter läste jag en bok som verkligen gjorde mig inspirerad till att skriva. Den heter Börja skriva! och är skriven av Annika Nasiell och Maria Ström. Den boken var fylld av skrivtips, intervjuer och boktips! I sommar tänker jag ta tag i mitt skrivande och då tror jag att den boken kan vara till bra hjälp!

Våra kemiska hjärtanFör några dagar sedan läste jag ut Våra kemiska hjärtan, av Krystal Suterland. Den började jag läsa i hopp om att få igång läsflowet igen efter att inte ha läst en enda sida på en vecka. Jag har länge velat läsa den boken, men fastnade inte helt för den. Det var en helt okej bok, men jag hade nog för höga förväntningar på den. Våra kemiska hjärtan handlar i alla fall om Henry som blir kär i en tjej som heter Grace. Hon är väldigt annorlunda och går runt i förstora killkläder, vilket visar sig vara hennes döda pojkväns kläder. Väldigt fin skildring av sorg i boken!

Jag plöjde också Kristina Ohlssons bok Det magiska hjärtat på en dag. En både fin och bra bok som jag verkligen gillade. Även den hade sorg som ett tema. Snart kommer en recension.

Till sist läste jag också Thomas Klings egenutgivna bok En vettig bok för barn som jag fick skickad till mig. Dock var det inget som fångade mig i den boken.

Och det var all läsning som jag hann med under april. Jag var en sväng på biblioteket här om dagen och lånade några böcker som jag tänkte ladda upp med inför sommaren. Jag hoppas på lite mer lästid och läsflow i maj, men det ser ut att bli en månad fylld av skolaktiviteter och skolarbete. Just nu längtar jag verkligen till sommaren! Det ska bli så härligt med sommarlov även och det känns sorgligt att sluta nian.

Jag spenderade en del av april läsandes på stranden på Mallorca.

1 kommentar:

  1. Jag går också i nian. Jag gillar att läsa men det är mycket nu så man hiner inte. Kärnner samma som dig

    SvaraRadera