fredag 12 maj 2017

Helgens läsning

Idag hade jag mitt sista nationella prov i nian. Det var i matte och gick väl sådär. Första uppgifterna kändes bra, jag förstod och löste. Men sedan kom en svår uppgift då jag fick börja om flera gånger. Jag blev stressad och skyndade mig igenom resterande uppgifter för att hinna gå tillbaka till den svåra igen och när jag var klar med den fick jag snabbt kolla igenom de sista uppgifterna innan tiden var slut. Men, men, sånt är livet. Jag förstår bara inte varför man ska ha så kort tid på sig, det är som att de vill att man ska misslyckas. Men jag hoppas att det inte kommer påverka mitt betyg så mycket ifall det gick dåligt, jag har ju bevisat så många gånger att jag klarar av svåra uppgifter. Det är i alla fall skönt att vara klar med alla prov för den här terminen!

Vi fick sluta efter provet och då såg jag att en bok jag hade reserverat hade kommit till biblioteket. Så jag tröstade mig med att gå runt bland bokhyllorna på bibblan, det blir jag alltid uppmuntrad av! Boken jag hämtade var Katarina von Bredows nya bok Tappa greppet som hör ihop med Släppa taget som jag tyckte jättemycket om. Jag har länge varit sugen på att läsa den boken och blev såklart jätteglad av att äntligen få ta med mig den hem från biblioteket.

Den här helgen har jag inte så mycket planerat, jag ska bara vara med familjen, skriva blogginlägg, städa rummet, dansa och packa. Nästa vecka åker jag på klassresa till Gotland, så innan dess måste jag tidsinställa några inlägg till er och packa såklart. Jag hade också tänkt att ta det lugnt under helgen och bara vara själv. Måndag till torsdag kommer jag spendera med klassen dygnet runt, det ska bli jätteroligt, men som introvert behöver man lite egen tid. Efter nationella provet och bibblan placerade jag mig i sängen tillsammans med några böcker och där har jag varit tills nu. I det här inlägget tänkte jag berätta lite vad jag hade tänkt läsa i helgen, för jag ska verkligen ta mig tid att läsa den här helgen då jag inte har så mycket planerat.

Jag hade påbörjat Tisteltankar av Anette Eggert som jag sträckläste mig en tredjedel in i nu under eftermiddagen. Den hoppas jag på att läsa ut under helgen. Dessutom har jag ju den nya novellkvartetten från Novellix, som jag fyndade på Stockholms litteraturmässa, att förgylla min helg med. Jag läste Sandra Beijers novell Juan-les-Pins nu under eftermiddagen och tänkte fortsätta med de andra novellerna av Elin Bengtsson, Sara Kadefors och Johanna Nilsson. De nya novellerna handlar om att vara fjorton år och är otroligt fina! Jag kommer såklart att skriva mer om dem i ett kommande inlägg. Novellix har just nu en novelltävling där du som är under 26 år kan skriva en novell och tävla om att bland annat ett bokkontrakt hos Novellix. Den tävlingen ville jag såklart delta i och på hemsidan kunde man (om man var riktigt snabb) få en startgåva bestående av en anteckningsbok i samma omslag som Johanna Nilssons novell. Jag skrev upp mig direkt och fick idag en liten söt anteckningsbok i brevlådan. Jag kommer nog inte skriva min novell i den, men den är perfekt att anteckna idéer och noteringar i. Superkul!


Utöver Tisteltankar och novellerna hade jag tänkt att läsa en bilderbok jag fick som en överraskning på posten förra veckan. Den heter Natten och är skriven av Sara Villius och illustrerad av Mari Kanstad Johnsen. Jag tycker att den verkar väldigt fin och kommer absolut att recensera den i ett kommande inlägg.


Läser jag ut dessa böcker kommer jag att börja på Tappa greppet, annars får den följa med på klassresan! Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting, kanske skriva och läsa lite sedan blir det promenad med mamma och fredagsmys! Ha en fin helg hör ni!

Bjuder på några av mina senaste snaps också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar