torsdag 11 maj 2017

Egenutgivning

Egenutgivning är ett bra sätt om man vill ge ut sin bok men inte blir utgiven av ett förlag. Man kan använda sig av till exempel sidor som Type & Tell eller Solentro. Där kan du omvandla ditt manus till en bok på nolltid och du bestämmer allt själv. Både formgivning, typsnitt, illustrationer, omslag och så vidare.

Jag fick den egenutgivna boken En vettig bok för barn skickad till mig av författaren Thomas Kling. Den är utgiven hos Solentro och hittas på Adlibris eller Bokus. Det är en kort bok som är tänkt för barn, där man som barn och vuxen tillsammans kan reflektera över olika vardagliga tankar och dilemman. Boken är uppdelad i tre delar och har fotade bilder som illustrationer.

Jag tänker att den här boken kan vara bra att läsa tillsammans ett barn och en vuxen för att kunna diskutera om olika frågor. Men den här boken var inget som fångade mig. Den var ganska svår att förstå, jag tyckte att texterna var intetsägande och jag har svårt att se hur barn ska kunna uppskatta den. Jag tror att barn nu för tiden lockas av böcker som ser lite coolare ut och som är skrivna på ett roligare sätt.

Tack så mycket Thomas Kling för att jag fick chansen att läsa din bok! Och ett tips för dig som har författardrömmar är att man kan genom olika sidor ge ut sin bok själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar