lördag 27 maj 2017

Sommarläsningsenkät

Sommaren närmar sig med stormsteg fast det nyss var vinter. Det ska bli härligt med sommar även fast det känns lite sorgligt att sluta nian. För att fira in sommaren tänkte jag göra en sommarläsningsenkät som har cirkulerat runt på olika bokbloggar, men det är Lyran som har satt ihop den. Hoppas du gillar den!

1. Brukar du läsa mer eller mindre, eller som vanligt på sommaren?
Jag tror jag läser ungefär lika mycket, men eftersom att jag är ledig på sommaren brukar jag hinna läsa lite mer än vanligt. Jag brukar också känna att jag har mer tid att ge mig på tjockare böcker och böcker som jag tycker känns jobbiga att läsa.
2. Läser du samma typ(er) av böcker som under övriga delar av året, eller läser du något speciellt på sommaren?
Jag läser nog ungefär samma typer av böcker på sommaren som på övriga delar av året. 
Förra sommaren då jag läste Du, bara!

3. Beskriv den ultimata sommarläsningsplatsen! Inkludera gärna smaker, dofter o s v.
En varm sommarkväll i solnedgången på min balkong samtidigt som jag äter något gott. Det ända som hörs är fåglarna som kvittrar och några enstaka bilar som kör förbi. Eller på bryggan vid vårt sommarställe med solen som smeker huden och vattnet som kluckar mot bryggan.

4. Vilken bok är perfekt för en slö dag på stranden/i hängmattan?

Jag väljer inte bara en bok, utan en serie som är ultimat att läsa på sommaren. Den heter Systrar i jeans och består av fyra böcker av Ann Brashares. I serien får man följa fyra bästa kompisar som för första gången inte kommer vara tillsammans under sommaren. De skickar ett par jeans mellan varandra för att hålla kontakten och det är inte vilka jeans som helst, utan ett par magiska jeans som passar alla fyra perfekt trots deras olika kroppsformer. Det är en jättefin serie som är väldigt härlig att läsa på sommaren. 

5. Berätta om en bra bok som utspelar sig på sommaren!

Du, bara av Anna Ahlund är en jättebra bok som utspelar sig på sommaren. Den handlar om John som precis har slutat nian, han blir kär i samma kille som sin syster. Det är en jättefin kärlekshistoria som passar bra att läsa på sommaren. Jag minns att jag sträckläste den en kväll på min balkong förra sommaren. 

2 kommentarer:

  1. Men gud nu är det så många som skrivit att Systrar i jeans är perfekta sommarspelen så nu måste jag ju äntligen läsa den i sommar då!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Läs den! Bästa sommarserie ever!

      Radera