lördag 23 maj 2020

Napresan - eller när Ester slutade med napp

Förutom kapitelboken Månen, varelsen och jag är Ylva Karlsson även aktuell med bilderboken Nappresan - eller när Ester slutade med napp. En fin berättelse som är illustrerad av Katarina Strömgård. 

Boken handlar om Ester skulle sluta med napp. Hon slängde sina nappar i soptunnan och sen åkte dem hem. Men på kvällen när Ester skulle sova blev Ester ledsen. Hon saknade sin napp och kunde inte sova utan dem. Så mitt i natten tog hon med sig sin tygkänguru för att hämta tillbaka napparna. 

Det här är ett spännande äventyr om Ester som ska hämta tillbaka sina nappar. En bok som passar utmärkt för barn som precis som Ester blivit för stora för att ha napp. Berättelsen utvecklar sig till en magisk resa som Ester ger sig ut på tillsammans med sin tygkänguru. Napparna förvandlas till en båt och en luftballong som tar dem hem. Jag gillar verkligen sättet boken är skriven på. Det är ett fins språk samtidigt som det är enkelt att förstå för barn. 

Boken är illustrerad av Katarina Strömgård och det är fantastiskt vackra bilder. De går alla i samma blå, rosa och gula toner. Speciellt gillar jag bilden som är på omslaget där Ester och tygkängurun åker i nappen som blivit till en luftballong. Den visar verkligen känslan av det magiska äventyr som boken utgörs av. 

Nappresan - eller när Ester slutade med napp är en fin och spännande bilderbok som är perfekt att läsa för barn som ska eller har slutat med napp. 

Titel: Nappresan - eller när Ester slutade med napp
Författare: Ylva Karlsson
Illustratör: Katarina Strömgård
Förlag: Rabén & Sjögren
Åldersgrupp: 3-6 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar