torsdag 28 maj 2020

Pippi 75 år: Pippi på rymmen

Berättelsen om när Pippi, Tommy och Annika rymmer hemifrån har tidigare filmatiserats och getts ut som bilderbok med foton. Nu har den släppts i en serieutgåva fått nya illustrationer signerade Fabian Göranson för dagens barn. 

Pippi på rymmen handlar om när Pippi, Tommy och Annika rymmer hemifrån för att slippa rensa i jordgubbslandet. Under sin tid på rymmen får de vara med om många spännande saker. De plockar smultron, klättrar och åker tåg. De träffar också Konrad med kalasklistret och en ko som äter upp deras kläder. 

Filmen Pippi på rymmen var en stor favorit hos mig som barn och det var roligt att få återuppleva berättelsen genom den här serieboken. Det är en spännande berättelse som verkligen blir annorlunda mot de andra böckerna om Pippi Långstrump samtidigt som man känner igen karaktärerna. De nya illustrationerna är fint gjorda och har lite samma stil som Ingrid Vang Nymans orginalillustrationer även om de känns nya. 

Då boken innehåller mycket bilder och är skriven som i en seriebok passar den nog lika bra att läsa högt för yngre barn som för lite äldre att läsa själv. Det är en bok för många åldrar som även föräldrar kan uppskatta. 

Vill du ha chans att vinna ett exemplar av Pippi på rymmen kan du delta i mitt Pippi-quiz som jag har under den här veckan. Klicka här för att vara med och tävla! 

Titel: Pippi på rymmen
Författare: Astrid Lindgren
Illustratör: Fabian Göranson
Förlag: Rabén & Sjögren
Åldersgrupp enligt mig: från ca 4 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar